«Όπου γίνεται θυσία», λέγει ο άγιος Χρυσόστομος, «εκεί εξαφανίζονται τα αμαρτήματα, εκεί γίνεται συμφιλίωση με τον Κύριο, εκεί γίνεται εορτή και χαρά. Όπου θυσία συνεπώς εκεί και μεγάλη ωφέλεια. Και όσο πιο μεγάλη η θυσία τόσο πιο πολύς ο αγιασμός».

 

Δύο φορές το χρόνο (συνήθως Νοέμβριο και Μάϊο) η ενορία μας καλεί όσους θέλουν να θυσιάσουν λίγο από το χρόνο τους και το αίμα τους για την ανακούφιση των συνανθρώπων τους. Οι εθελοντές αιμοδότες, μιμητές του πρώτου και μεγάλου αιμοδότη, του Κυρίου μας, συγκεντρώνονται στον ιερό ναό όπου μετά το τέλος της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας ξεκινάει η αιμοδοσία.

 

Συνεργάτες στη προσπάθειά αυτή οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό από το Γενικό  Νοσοκομείο Τζάνειο του Πειραιά που με τον απαραίτητο εξοπλισμό έρχονται το πρωί από τις 9 μέχρι τις 1 περίπου το μεσημέρι για να πάρουν αίμα από τους αιμοδότες μας. Πλαισιώνονται πάντα από τους συνεργάτες της ενορίας, τους κ.κ Επιτρόπους, τις κυρίες της Φιλοπτώχου αδελφότητάς μας που συναγωνίζονται στην οργάνωση γι αυτήν την τόσο πολύτιμη κοινωνικοπνευματική προσπάθεια…

 

Αιμοδοσία

 

 

…μια προσπάθεια που η αξία της φαίνεται από τη ζήτηση και τη διάθεση του αίματος από τότε που ξεκινήσαμε. Άνω των 250 φιαλών έχουν δοθεί σε αδελφούς μας κάθε κατηγορίας και ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή φυλής κατά τα λόγια της Αγ. Γραφής “οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, ... πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ.” (Γαλάτ. 3:28).

 

 

JSN Vintage template designed by JoomlaShine.com