ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

 

 

Σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο υπόγειο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, λειτουργεί από το 1997 η «Στέγη Γερόντων». Σε αυτόν το χώρο πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Κυριακής, για δέκα μήνες το χρόνο, γεύματα αγάπης. Στη «Στέγη» σιτίζονται περίπου είκοσι (20) άποροι και οικονομικά αδύναμοι αδελφοί για το μεσημεριανό τους φαγητό, ενώ παραλαμβάνουν το βραδινό σε μπωλ για το σπίτι.

Την εποπτεία του έργου την έχει ο προιστάμενος του ναού π. Μάξιμος με το Σώμα των Κυριών του Φιλοπτώχου του ιερού μας ναού. Η δε προετοιμασία των γευμάτων και γενικά η εύρυθμη λειτουργία της στέγης γερόντων στηρίζεται από ένα δεκατετραμελές (14) επιτελείο εθελοντριών κυριών. Τα υλικά για την παρασκευή των γευμάτων προσφέρονται σε είδος από ευσεβείς και φιλάνθρωπους αδελφούς κατόπιν συννενόησης.

 

 

Σημαντική είναι η βοήθεια  του ιδρύματος «Τράπεζα Τροφίμων» το οποίο ενισχύει εβδομαδιαίως με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμονται στους ενδεείς αδελφούς. Όποιος επιθυμεί και έχει τη δυνατότητα προσφοράς γεύματος, μπορεί εύκολα να μετέχει στην ενοριακή αυτή προσπάθεια, κλείνοντας το στον προϊστάμενο του Ναού π. Μάξιμο, σε ημέρα διαθέσιμη είτε υπέρ υγείας είτε υπέρ αναπαύσεως προσφιλών του προσώπων.

 

 

 

JSN Vintage template designed by JoomlaShine.com