ΔΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

Πέρα από τα γεύματα αγάπης, δίνονται σε σαρανταπέντε (45) οικογένειες, που δεν δύνανται να σιτίζονται στη Στέγη γερόντων, αντίστοιχα δέματα αγάπης. Κάθε 15 μέρες λοιπόν, οι συνάνθρωποι μας παραλαμβάνουν τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης σε τρόφιμα (όπως όσπρια, ζυμαρικά, κρέας, γάλα, λάδι, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, κονσέρβες κλπ.) ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Αυτά τα τρόφιμα προέρχονται από τρεις εξίσου σημαντικές πηγές:

Α. Από την ιερά Μητρόπολη Νικαίας όπου ο Σεβασμιώτατος εκτός από τις ευχές του μας στέλνει τακτικά διάφορα βασικά είδη τροφίμων για τις ανάγκες των εμπερίστατων αδελφών μας.

Β. Από το ίδρυμα «Τράπεζα Τροφίμων» όπου σε εβδομαδιαία βάση παραλαμβάνουμε τρόφιμα από την έδρα του στο Κρυονέρι Αττικής.

Γ. Από τις προσφορές δωρητών συνανθρώπων μας που ενισχύουν το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας.

 

 

Δέματα αγάπης

 

Επικουρικά, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τις ανάγκες της εκάστοτε οικογένειας, δίδεται και χρηματικό βοήθημα.  Και αυτό προέρχεται από δωρητές μέσω του ταμείου του ενοριακού φιλοπτώχου. Η συχνή διάθεση δεμάτων αγάπης δημιουργεί αντίστοιχη ανάγκη σε προιόντα, οπότε η κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη. Ειδικά σε ημέρες εορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ) όπου τα δέματα αυξάνονται στα εκατό (100) λόγω έκτακτων πτωχών ενοριτών μας, που οι Άγιες εκείνες ημέρες δε μας επιτρέπουν να τους διώξουμε με άδεια χέρια.

 

 

JSN Vintage template designed by JoomlaShine.com